Fotoğraflarda Mükemmel Çıkmanın 7 Püf Noktası

Günümüz dünyasında fotoğraf çekilmek, bu fotoğrafları çeşitli sosyal medya hesaplarında paylaşmak vazgeçilmez alışkanlıklarımızın arasındadır. Çekildiğiniz fotoğraflarda güzel çıkmadığınızı veya fotojenik olmadığınızı düşünüyorsanız vereceğimiz taktiklere bir göz atın.

Fondöten yerine hafif bazlı ürünler kullanın

Yüzünüzdeki sivilce ve güneş lekelerini yok etmek için BB krem gibi hafif ürünler kullanabilirsiniz. Böylece fotoğrafta cildiniz doğal ama kusursuz çıkacaktır.

Fotoğraf çekilirken kıyafetinize dikkat edin

Esmerseniz canlı renkler tercih etmelisiniz. Eğer çok açık tenli bir cildiniz varsa açık tonlu kıyafetlerden kaçınmalı, koyu renkler tercih etmelisiniz. Giysilerinizle birlikle kombin yaptığınız takı ve aksesuarlar fotoğrafta daha güzel çıkmanızı sağlar.


Gözlerinize dikkat edin

Fotoğraf çekilmeden önce gözlerinize birkaç damla su veya lens solüsyonu damlatırsanız, fotoğrafta parlayan gözlere sahip olabilirsiniz.

Fotoğraf çekileceğiniz yerin ışığını iyi ayarlayın

Fotoğraf çekilirken güneşi arkanıza almamanız tavsiye edilir çünkü fotoğrafınız karanlık ve ışıksız çıkacaktır. Yüzünüzü tamamen güneşe dönmeyecek şekilde iyi bir açıdan fotoğraf çekmeniz fotoğrafınızın daha kaliteli olmasını sağlayacaktır.

Arka fona dikkat edin

Arka fonda sarı ve pembe renginin olmamasına dikkat edin. Onun dışında beyaz veya renkli bir arka plan seçerseniz akıllı telefonunuz direk sizi odaklayacaktır.

Gölgelemeyi dikkatli ayarlayın

Fotoğrafları çok aşağıdan ve tepeden çekmemeye özen gösterin. Aşağıdan çekilen fotoğraf sizi daha kilolu çıkartırken, çok fazla yukarıdan çekilen fotoğraf fazlasıyla zayıf gösterebilir. Tam ortalanmayacak şekilde vücut tipinize göre göre fotoğraf çekilmeyi unutmayın.

Rimel sürün

Rimel sürmek herkese çok yakışacaktır. Rimel sayesinde gözleriniz fotoğrafta daha belirgin çıkacak ve çekici görünecektir. Ancak doğallıktan uzaklaşmamaya özen gösterin.

kaynak:mahmure